Comportament de balta

Azi am fost la Teatrul de Papusi. Am vazut o piesa despre iubire, scrisa de niste studenti baimareni. A fost frumos, multa lume. Sala era plina de tineri. M-am bucurat ca ii vad la astfel de evenimente.

Si s-au stins luminile. Dar nu s-a facut liniste.

Era langa mine un grup de copii, fete si baieti, foarte galagiosi. As fi vrut din tot sufletul sa le dau cu geanta in cap. Mi se pare o chestie de buna crestere, cand mergi la teatru, cinema, cursuri, biserica iti inchizi telefonul, asculti ce se spune. Nu te apuci de vorbit. Eu si restul, nu am mers acolo sa va ascult pe voi.

Toata lumea da vina pe profesori, pe scoala, pentru calitatea indoielnica a tinerilor din ziua de azi. Dar bunul simt vine de acasa, de la parinti. “Cei 7 ani de acasa”, vin de acasa, nu poate recupera scoala ce nu au fost in stare sa faca 2 idioti de parinti cu tine. Oare sunt atat de indiferenti parintii din ziua de azi de soarta copiilor? Pe mine ma urmareau ai mei de la geam sa vada ce fac in fata blocului, ascultau cum vorbesc cu ceilalti copii. Ma puneau la punct cand era cazul. Oare sunt copii din ziua de azi mai destepti decat eram eu, au invatat sa isi prosteasca parintii? Au invatat sa-si ascunda obiceiurile proaste?

Criticam tot ce misca in jurul nostru, dar oare ne uitam in casa noastra? De acolo trebuie sa inceapa schimbarea…

Advertisements

3 responses to this post.

 1. Posted by un_canadian on 25/02/2011 at 6:51 pm

  Unul dintre motivele pentru care am plecat este chiar asta. Nu mai astept nimic de la neamul nostru mioritic. Cred ca nici in 7 generatii nu se va schimba nimic.

  Reply

 2. Daca parintii ar avea o viata relativ linistita, probabil ar acorda mai multa atentie educatiei copiilor. Dar daca altceva nu faci decat sa-ti asiguri supravietuirea, dupa cate frustrari acumulezi la locu de munca, iti mai vine sa-ti educi copiii?

  Reply

  • Pai ar trebui sa priveasca in ansamblu, si parerea mea ca nu cei care au probleme la servici au copii prost crescuti, ci dimpotriva, celor care le merge bine

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: