N-ai stiut ce-ai avut

Am auzit un bioenergetician numind Pamantul, Planeta Scoala, unde sufletele sunt trimise sa invete, sa se dezvolte, sa evolueze. Daca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Creatorului nostru am impresia ca ne straduim foarte tare sa ii aratam ca are fata naspa.
Ne e plina gura de vorbe de duh, expresii intelepte, dar in cele mai multe cazuri, nu suntem destul de evoluati sa le si aplicam.

Una din expresiile mele preferate e “nu stii ce ai avut, pana nu ai pierdut”. Iar dupa ce ai pierdut, lupti cu toate fortele sa recuperezi. Mi se par ambele actiuni de o lasitate grava. In primul rand, esti las ca nu apreciezi ce ai langa tine. In al doilea, esti las ca nu accepti decizia cuiva sau faptul ca ai pierdut. Pentru ca daca ai pierdut, rar poti sa recastigi ceva. Lectia de curaj ar fi sa accepti ca daca n-ai stiut ce ai avut, e mai bine ca ai pierdut. Pentru ca e vorba tot timpul de doua persoane. E un motiv la mijloc pentru care nu ai vazut ce ai. Apreciatul dupa ce ai pierdut, e doar o frustrare ca nu mai e. Calitatea cuiva nu e data de faptul ca e langa tine sau nu.

Cand n-ai stiut ce ai avut, nu mai da vina doar pe tine. Accepta ca nu era completarea ta. Fii mai atent pe viitor. Eyes wide open.

Advertisements

2 responses to this post.

 1. Posted by Alex on 30/03/2011 at 11:24 pm

  “Calitatea cuiva nu e data de faptul ca e langa tine sau nu.”

  Am descoperit o nouă diferență între noi și voi 🙂 , și anume ce ai scris mai sus. Acum mi-am dat seama că nu sunt de acord cu afirmația respectivă. Faptul că cineva m-ar alege pe mine, eu l-aș vedea ca pe o calitate, nu pt. că aș fi eu mult mai bun ca alții(cu toate că sunt :)), ci pur și simplu… Nu vreau să spun că, doar datorită faptului că persoana respectivă e lângă mine, e o persoană mai “de calitate”. Nu are legătură, dar ar însemna ceva doar pt. mine.

  În rest sunt de acord, în mare. Cf. spuselor tale, aș fi de o lașitate gravă. Totuși, unii oameni nu ar trebui judecați doar după anumite lucruri pe care le fac sau spun. Nu ai cum să știi toate experiențele prin care au trecut. Dacă ai afla mai multe despre ei, i-ai judeca cu totul altfel.

  Reply

  • Eu ma refeream aici la o persoana langa care ai stat mai mult timp si pe care nu ai apreciat-o decat cand a plecat. Trebuia apreciata cat timp a stat langa tine.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: