Cum de au toti prostii firme?

Datorita muncii mele, vorbesc zilnic cu zeci de persoane, prin email, chat, telefon. Majoritatea sunt “patroni”. Zic “patroni”, pentru ca mi se pare o jignire. Nu ii pot numi lideri, sefi, ci puscati, oameni gramada. Sa ai firma, sa conduci o activitate, sa ai oameni in subordine si sa nu stii citi o factura, scrie un email sau purta o conversatie civilizat, mi se pare inadmisibil.

Cu din astia, imi pierd rabdarea. Unde-s oamenii capabili? Sunt niste cunostinte minime pe care ar trebui sa le ai cand iti deschizi o firma. Si ar trebui sa aiba de trecut un test, inainte de a li se inmatricula o firma. Cum fac astia bani?

In jungla, cei mai slabi mor. La noi, nu exista selectia asta naturala. Slabii sunt multi, si se unesc impotriva celor puternici, care sunt in numar din ce in ce mai mic. Si unde-s multi, puterea crestea. Ar trebui sa ne obisnuim cu gandul?

Advertisements

7 responses to this post.

 1. Posted by Alin Ropan 23 on 18/03/2011 at 4:11 pm

  tu nu intelegi ca asta inseamna romania ? crezi ca ne merge rau numa asa, fara motiv ? altii nu au ce munci de ani de zile, fiindca nu au loc de astfel de oameni

  Reply

 2. Posted by claudia on 19/03/2011 at 2:46 am

  find another country

  Reply

 3. Posted by cdlevit on 19/03/2011 at 9:26 pm

  Salut!

  Recent am regasit aceeasi idee, desigur, intr-o forma mai ampla, la alta cultura.

  Oamenii sunt “cultivati” ca sa se “supuna”, de altfel, natura se bazeaza pe aceasta “regula”.

  E posibil ca, cel putin unul, din acei “lideri” sa nu posede cunostintele necesare (teoretice) ci sa detina adevarul practic, ei fiind liantul ce mentine colectivul prin putere, disciplina sau cunostintele necesare. Multi “lideri” sunt de “fatada”, ei nu stau la putere decat pentru a servi intereselor celor din “umbra” caci, adesea, e mai riscant sa fii in “primele randuri” decat sa stai sa “manevrezi” asta, desigur, nu exista posibilitatea unor exceptii.

  Spor la treaba si toate cele bune!

  Reply

  • Salut cdlevit :), practic daca ar fi sa traduc ideea ta la ce am scris eu, reiese ca cei din spate asigura continuitatea si succesul. De fapt, asa fac astia bani! Foarte bine ai punctat. Spor si tie, sa ne mai citim :)!

   Reply

   • Posted by cdlevit on 19/03/2011 at 10:09 pm

    De citit.. nu stiu, foarte rar citesc bloguri, carti sau alte.. “lucruri” pe internet..

    Am decis sa .. repostez.. pentru ca mi-am amintit de un citat (nu e foarte exact), cred ca de Montesquieu, legat de putere/puternici: “Il tin la putere, desi e incompetent, pentru a mai atrage din injuraturile populatiei”, prin urmare.. si “prostul” are rostul lui, desigur.. nu e “frumos” sa faci pe cineva “prost” ci e de preferat sa-l “chemi” “CEL mai putin inzestrat”.

    Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: