Ei cu mapa, noi cu sapa

Azi am fost la cumparaturi. In fata mea era un cuplu. La casa, ea tinea plasa, el punea in ea. El plateste, ea tine plasa. Pleaca amandoi, el cu mainile in buzunar, ea tinandu-se de plasa.

Eu si casiera ne uitam dupa ei. I-am zambit, mi-a zambit. Am intrebat-o daca ne amuza acelasi lucru. A spus “da” si a adaugat “Cate vad eu din astea!”

Nu ar fi trebuit sa radem. Nici nu stiu care din ei sunt de vina. Plasa era grea, ea era plinuta. Sa cari nu te ajuta la slabit. El ar fi trebuit sa stie ca, e de datoria lui sa duca plasa. Ea ar fi trebuit sa i-o puna in brate, nu sa si-o asume asa usor.

Sunt unele gesturi atat de simple si care spun atat de mult. Nu are legatura cu a proteja femeia, ca e sexul slab. Eu nu vad astfel femeia. Dar tu esti barbat! Mai stii ce inseamna asta?

Advertisements

2 responses to this post.

 1. Posted by Alex on 30/03/2011 at 11:05 pm

  “El ar fi trebuit sa stie ca, e de datoria lui sa duca plasa.
  Ea ar fi trebuit sa i-o puna in brate, nu sa si-o asume asa usor.”

  Deci problema e de ambele părți, sau nu? Eu nu îmi dau seama foarte bine. Eu am început să văd situația un pic altfel. Vezi tu, el ar fi trebuit să știe, dar nu știe. Ea în schimb ar fi putut să facă ceva în privința asta, practic, doar că și-a asumat responsabilitatea, după cum ai spus chiar tu. Mă întâlnesc cu astfel de situații foarte des. Dar știi ceva, mie unul nu prea mai îmi pasă. Voi asta vreți, asta vă place. Nu mă refer la tine, totuși generalizez fără nici o reținere. Îmi pare rău, dar asta este situația. Demnitate, respect de sine, unde? Eu nu văd.

  Reply

  • Da, eu sunt de parere ca ambii sunt de vina. Nu prea exista nici respect fata de sine, nici fata de cei din jur. Si nici nu are cum sa fie, atat timp cat nu te respecti pe tine, nu-i poti respecta nici pe ceilalti.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: