Hasta la vista, Arnold!

Arnold divorteaza dupa multi ani de casnicie, pentru ca are un copil de 13 ani cu o menajera. Mi-am adus aminte de Bill si de legatura lui cu Monica. Am citit biografia lui Hillary, doar ca sa stiu, cum a reusit sa il ierte. Exemplele pot continua. Barbati puternici, cu femei puternice alaturi, ajung sa aiba relatii conjugale, cu femei…oare sa le numesc inferioare?

Indraznesc sa spun ca sunt situatii izolate, nu putem spune de cei doi ca sunt afemeiati. Ar fi iesit si alte intamplari la iveala. Mai stim cazuri de sefi cu secretare, doctori cu asistente. Fiecare dintre ele ii servesc intr-un anumit fel. Probabil in timp se creeaza o alta legatura. Oare femeile puternice de langa ei au alte preocupari? Oare nu mai au ele timp de ei, nu mai au timp sa ii ingrijeasca? Spun asta pentru ca sunt de parere, ca odata ce apare o relatie extraconjugala, ambii soti sunt vinovati.

E greu pentru o femeie cu familie, cariera, responsabilitati. Ne dorim toate sa fim independente, sa avem succes. Ne sacrificam din timpul dat celor dragi. Ne obosim. Uitam ca reusita profesionala e nesemnificativa, daca pe drum ii pierdem pe cei dragi. Hillary a ramas alaturi de Bill, pentru ca credea in misiunea lui, nu i-a placut modul prin care a fost folosita aventura sa il discrediteze si credea in familia lor. Iar iertarea e iubire, iar de iubire avem toti nevoie.

Advertisements

4 responses to this post.

 1. “Oare femeile puternice de langa ei au alte preocupari? Oare nu mai au ele timp de ei, nu mai au timp sa ii ingrijeasca?”

  Hmmm. Da’ de ce sa nu aiba si alte preocupari? Si cum sa-i ingrijeasca? Ca pe niste copii mici?
  Tot vederi paternaliste…
  O casnicie se tine cu eforturi si sacrificii din ambele parti. O fi ea acum ocupata cu proiectele ei si nu i-o mai acorda atata atentie ca inainte, sa astepte si domnul un pic. Care domn a ajuns acolo si pentru ca ea, nevasta, si-a pus on hold proiectele/pasiunile/planurile ei, ca sa-l ajute pe domn sa ajunga unde doreste.
  Daca Bill facea un copil cu Monica, nu stiu daca Hillary mai era asa iertatoare. In plus, planurile ei au nevoie de sprijinul lui, de suporterii si carisma lui Bill.

  Reply

  • Ma refeream ca fiecare are nevoie de atentie, indiferent cat e de ocupat celalalt. Si da, cred ca avem nevoie sa fim ingrijiti si sa ingrijim. Cateodata..

   Reply

 2. De acord cu ingrijirea. Din nefericire, se intampla ca cate o persoana sa ingrijeasca toata viata o alta persoana; la un moment dat, nu-i mai poate acorda aceeasi atentie. Iar cealalta persoana atunci “scapa in porumb”, sa zic asa (sau face un copil cu menajera). Trist, dar se intampla destul de des.

  Reply

  • Asa e, bine e sa gasim un echilibru de la inceput. Sa nu avem surpize mai incolo. Si tare mult conteaza si de noroc. Complicat, ca e tare usor de vorbit in teorie.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: